11 مهارت آشپزی که آشپزهای حرفه‌ای به شما نمی‌گویند

11 مهارت آشپزی که آشپزهای حرفه‌ای به شما نمی‌گویند

فرقی نمی‌کند که آشپزی را به عنوان یک شغل انتخاب می‌کنید یا به دنبال آن هستید که حرفۀ آشپزی را برای طبخ غذاهای خوشمره در خانه یاد بگیرید. در هر صورت باید خود را به مهارت های آشپزی مسلط کنید تا بتوانید در مسیر موفقیت قدم بردارید. اولین نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید، این است که هیچ کسی از مادر، آشپز متولد نمی‌شود. بنابراین با ما همراه باشید تا مهارت های پایه‌ای آشپزی را با هم بررسی کنیم.

1. کار کردن با چاقو در ردیف مهم‌ترین مهارت های آشپزی

وقتی برای آموزش مهارت های آشپزی به کلاس‌های تخصصی مراجعه می‌کنید، یکی از اولین موضوعاتی که توسط سرآشپزها آموزش داده می‌شود، نحوۀ صحیح در دست گرفتن چاقو است. تکنیک‌های مختلفی برای در دست گرفتن کارد وجود دارد که به کمک هر کدام از آن‌ها می‌توانید به شیوه‌ای خاص مواد غذایی را برش دهید. گاهی اوقات وقتی به رستورانی می‌روید، شاهد هستید که نوع برش مواد غذایی بیش از طعم و مزه غذا دلربایی می‌کند که این موضوع هنر آشپز را نشان می‌دهد.

2. خرد کردن پیاز بدون اشک و خونریزی

پیاز به عنوان سنگ بنای طبخ بسیاری از غذاها به شمار می‌رود. کمتر غذایی را می‌توانید پیدا کنید که اثری از پیاز در آن نباشد. بنابراین یک آشپز حرفه‌ای باید رابطۀ خوبی با پیاز داشته باشد. باید یاد بگیرید که چگونه پیاز را متناسب با غذایی که قصد طبخ آن را دارید، خرد کنید. گاهی اوقات لازم است که پیاز را رنده کنید و در مواردی نیز مانند درست کردن کباب باید آب پیاز را بکشید. روی هم رفته وقتی صحبت از مهارت های آشپزی می‌شود، باید بدانید که چگونه از پیاز در غذاهایتان استفاده کنید.

 3. پختن تخم مرغ؛ خیلی آسان یا سخت؟

شاید با خود بگویید که پختن تخم مرغ که از عهدۀ هر کسی که حتی تا کنون گذرش به آشپزخانه هم نیفتاده است، بر می‌آید. بله؛ شاید هر کسی بتواند تخم مرغ بپزد. اما جالب است بدانید که در جریان تست‌های سنجش مهارت های آشپزی افراد، گاهی اوقات پختن تخم مرغ به عنوان موضوع آزمون در نظر گرفته می‌شود. زمان‌بندی درست در آماده کردن تخم مرغ موضوعی کلیدی است. اینکه تخم مرغ چقدر بجوشد، کاملاً در میزان سفت شدن سفیده و زرده آن مؤثر است. طبیعی است که هر چه زمان بیشتری بگذر، تخم مرغ‌ها سفت می‌شود.

4. آماده کردن پاستا در شکل‌های گوناگون

یکی از محبوب‌ترین غذاهای خانگی یا رستوران‌ها که در زمان کوتاهی آماده می‌شود، پاستا است. یکی از مهارت ها آشپزی توانایی پختن پاستا است. در طبخ این غذا باید به گونه‌ای عمل کنید که پاستاها در عین اینکه نرم هستند، ساختار خود را حفظ می‌کنند. اصطلاحاً غذا نباید وا برود یا خمیر شود.

برای این منظور باید معمولاً دو برابر میزان پاستایی که در ظرف می‌ریزید، آب اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد. 10 الی 12 دقیقه زمان برای رسیدن به نتیجۀ مطلوب کافیست؛ البته به شرط آنکه در 2 دقیقه اول پاستا را به آرامی هم بزنید. اگر آشپز حرفه‌ای نیز هستید، باید نحوۀ طبخ انواع و اقسام پاستاها را یاد بگیرید.

5. پختن املت‌های بی‌نظیر

شما هم تجربه میل کردن املت‌هایی را دارید که هیچ وقت مزه و طعم‌شان از یادتان نمی‌رود؟ در وهلۀ اول هرچه فکر می‌کنید، ماجرا خیلی ساده است. روغن، تخم مرغ، گوجه به همراه نمک و ادویه تمام آن چیزی است که در املت وجود دارد. اما چرا برخی‌ها املت‌هایی درست می‌کنند که مردم برای خوردن آن‌ها صف می‌بندند؟ اگر به دنبال یاد گرفتن مهارت های آشپزی هستید، حتماً درست کردن املت‌های خاص و درجه یک را تمرین کنید.

11 مهارت آشپزی که آشپزهای حرفه‌ای به شما نمی‌گویند

6. طبخ گوشت قرمز، ماهی و مرغ از مهم‌ترین مهارت های آشپزی

در جریان آموزش مهارت های آشپزی، بدون شک مهارت طبخ گوشت قرمز، ماهی و مرغ به شیوه‌های گوناگون از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قبل از آغاز به کار باید دقیقاً بدانید که دنبال طبخ چه چیزی هستید. در ادامه باید مواد اولیه مورد نیاز برای طعم دادن به گوشت یا مرغ را آماده کنید. هر یک از آن‌ها نیز در زمان درست و به میزان مناسب به کار ببرید. در عین حال میزان پخت، نوع پخت و دور چین مناسب برای این دسته از غذاها اهمیت بالایی دارد. اینکه مرغ را در فر برقی آماده کنید یا روی اجاق گاز سرخ کنید، با توجه به نوع غذا باید انتخاب شود.

7. رعایت نظافت؛ نماد مهارت های آشپزی

محیط آشپزخانه نمادی از مهارت های آشپزی است که یک فرد به کار می‌بندد. طبیعی است که طبخ غذای در یک آشپزخانه تمیز که همه چیز در آن در جایگاه مخصوص خود قرار دارد، به مراتب راحت‌تر و دلنشین‌تر است. رعایت نظافت از لحظه ورود به آشپزخانه تا خروج از آن توسط همه حاضران در محیط باید خط قرمز هر سرآشپزی باشد. به خاطر داشته باشید که هر چقدر هم ظاهر کار شما زیبا و شیک باشد؛ اما در رعایت اصول بهداشتی کوتاهی کنید، بالاخره یک جایی این موضوع برای دیگران آشکار می‌شود.

11 مهارت آشپزی که آشپزهای حرفه‌ای به شما نمی‌گویند

8. تهیه خمیر؛ آشپز در نقش نانوا

از جمله مهارت های آشپزی که باید هر کسی که در این وادی قدم می‌گذارد، به خوبی بلد باشد تهیه کردن خمیر با کیفیت برای طبخ نان، پیتزا یا هر غذای دیگری است. خوردن غذا در رستوران‌ها و فست فودهایی که از خمیر با کیفیت دست ساز در غذاهای خود استفاده می‌کنند، لطف دیگری برای عموم مردم دارد. آشپز باید مهارت درست کردن خمیر و هنرنمایی با آن را به خوبی فرا بگیرد.

9. جادوگری با چاشنی‌ها

ترفند مهارت آشپزی با اضافه کردن چاشنی‌ها به اوج خود می‌رسد. آشپز حرفه‌ای به خوبی می‌داند که به چه غذایی در چه زمانی و به چه میزانی باید چاشنی اضافه کند. گاهی اوقات اضافه یا کم بودن نوعی چاشنی در یک غذا خیلی به چشم می‌آید و اصطلاحاً مزه آن را از زمین تا آسمان عوض می‌کند. بنابراین آشپز ماهر باید بتواند با جعبۀ جادویی چاشنی‌هایی که در اختیار دارد، معجزه کند.

10. آشپزی ایمن

در هر محیط کاری رعایت اصول ایمنی باید خط قرمز تلقی شود. این موضوع درباره آشپزی نیز صدق می‌کند. سرآشپز به عنوان مسئول محیط کار باید توجه داشته باشد که تمام اصول ایمنی به دقت در محیط آشپزخانه رعایت شده باشد. در غیر این صورت نباید اجازه فعالیت به کسی داده شود. به خاطر داشته باشید که تبعات سهل‌انگاری در این خصوص صرفا به خسارت‌های مالی ختم نمی‌شود و بعضا خسارت‌های جانی نیز در بر دارد. بنابراین ایمنی و صحت عملکرد وسایل مختلف از گاز رومیزی گرفته تا هود و شیرآلات را به دقت و به طور منظر بررسی کنید.

11 مهارت آشپزی که آشپزهای حرفه‌ای به شما نمی‌گویند

11. اهمیت دادن به تزئین غذا

تزئین غذا از جمله مهارت آشپزی است که می‌تواند ارزش افزوده زیادی به دنبال داشته باشد. یادتان باشد که قرار نیست با تزئین کردن به دنبال راهی برای پوشاندن ضعف‌های غذاها باشیم؛ بلکه قرار است غذا را به اثر هنری تبدیل کنیم که علاوه بر خوشمزه بودن، چشم‌نواز نیز باشد. حتما برای یادگیری هنر تزئین غذاهای مختلف زمان بگذارید.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی 11 مورد از مهم‌ترین مهارت های آشپزی پرداختیم. مهارت‌های آشپزی به همین موارد ختم نمی‌شود و می‌توان ده‌ها و شاید صدها مورد دیگر به لیست بالا اضافه کرد. در مجموع باید توجه داشته باشید که هر چقدر هم که در مسیر آشپزی پیشرفت می‌کنید و به مهارت دست می‌یابید، نباید دست از آموزش و یادگیری بردارید. نکته مهم دیگر این است که آشپزهای حرفه‌ای، عاشق کارشان هستند. اگر از آشپزی لذت نمی‌برید، مناسب این کار نیستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *