3 موضوع مهم دربارۀ پنل لمسی هود، فر و مایکروویو

3 موضوع مهم دربارۀ پنل لمسی هود، فر و مایکروویو

پنل لمسی هود، فر و مایکروویو محل ایدئالی برای تجمع و رشد انواع آلودگی‌هاست؛ چرا؟ تصور کنید یکی از اعضای خانواده مریض است، دیگری تازه از بیرون آمده و آن یکی مشغول خردکردن مواد غذایی است. ارتباط این سه نفر با پنل لمسی، ملغمه‌ای از آلودگی را به‌ وجود می‌آورد.

به دلیل شکل ظاهری بیشتر پنل‌های لمسی، تشخیص وجود آلودگی روی آن‌ها کار ساده‌ای نخواهد بود. علاوه‌ بر این موضوع، صفحات لمسی به‌شدت آسیب‌پذیرند؛ به‌طوری‌که دیده شده برخی افراد به‌قصد تمیزکردن پنل لمسی هود، فر یا مایکروویو، آن را از کار انداخته‌اند.

اینکه چرا چنین اتفاقی افتاده است و برای پیشگیری از این قبیل اتفاقات چه کارهایی باید کرد، موضوع بحث ما در این مطلب خواهد بود.

اول: تمیزکردن هود

بیشتر آسیبی که به پنل لمسی هود وارد می‌شود، به دلیل تمیزکاری‌ نامناسب و غیراصولی صفحه لمسی هود است. تمیزنگه‌داشتن هود برای سیستم آشپرخانه خیلی حیاتی است و ارتباط مستقیمی با مصرف انرژی دارد؛ به‌طوری‌که اگر نظافت هود لمسی به‌درستی انجام نشود، سنسورهای نوری دچار خطا شده و به‌صورت صددرصدی شروع به کار می‌کنند و این یعنی اتلاف انرژی.

گرچه لازم است قبل از تمیزکردن هر سیستمی، از دفترچۀ راهنما یا تیم پشتیبانی کمک بگیرید، اما ما سعی کرده‌ایم در ادامه دستورالعمل‌هایی را مطرح کنیم که برای تمام سیستم‌ها قابل اعمال باشند.

الف. سنسورهای نوری

به‌وفور دیده شده که دارندگان هود لمسی، تصمیمات مناسبی برای محافظت از سنسورهای نوری اتخاد نمی‌کنند. برای اینکه سنسورهای نوری آسیب نبینند، پوشش‌های انعطاف‌پذیری برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. خیلی مهم است که این پوشش‌ها، گرفتگی پیدا نکنند. پس کاری که باید انجام دهید این است که آن‌ها را به‌صورت دوره‌ای و با مواد شوینده‌ای که خاصیت خوردگی ندارند، تمیز کنید.

ما به شما پیشنهاد می‌کنیم از مواد شویندۀ ملایم مثل مایع ظرفشویی یا محلول شیشه‌شوی استفاده کنید.

ب. پنل لمسی هود

مواد غذایی و چربی‌هایی که از روی اجاق گاز بلند می‌شوند، با پنل لمسی هود در تماس‌اند. تجمع چنین موادی، کارایی پنل لمسی هود را پایین می‌آورد. برای تمیزکردن آن می‌توانید از مواد شوینده‌ای مثل مایع ظرفشویی استفاده کنید؛ اما مراقب باشید صفحه لمسی را بیش از حد خیس نکنید. اگر متوجه شدید که پنل لمسی هود بیش از حد خیس شده است، باید از عبور آب از برچسب روی پنل و ورود آن به داخل اجزای الکترونیکی، جلوگیری کنید. 

ج. پنل لمسی هود را باید چند وقت یک‌ بار تمیز کنیم؟

این موضوع به سبک آشپزی شما و تا حدودی به سلیقۀ غذایی شما مرتبط است؛ زیرا دلیل کار نکردن صفحه لمسی هود آشپزخانه می‌تواند چربی‌های جمع‌شدۀ پس از پخت‌وپز باشد. تمیزکاری در آشپزخانه‌هایی که میزان پختن غذاهای پرچرب در آن‌ها زیاد است، به چندین بار در ماه می‌رسد. اما از آن طرف ممکن است در خانه‌ای که اهالی آن از غذاهای پرچرب کمتر استفاده می‌کنند، میزان تمیزکاری، هر چند ماه یک ‌بار اتفاق بیفتد.

دوم: تمیز کردن صفحه لمسی مایکروویو

وقتی سراغ تمیزکاری مایکروویو می‌روید، عموماً فراموش می‌کنید که پنل لمسی مایکروویو را تمیز کنید. وجود باقی‌ماندۀ غذاها و چربی‌ها در محیط داخلی دستگاه، به‌کلی حواستان را از پنل لمسی مایکروویو پرت می‌کند؛ درحالی‌که مطابق گفته‌مان در مقدمه، لمس پنل‌ها توسط افراد مختلف، مجموعه‌ای از آلودگی‌ها را به همراه دارد.

چگونگی تمیزکردن این قطعۀ حیاتی را در ادامه بررسی کرده‌ایم.

الف. چگونه پنل لمسی مایکروویو را تمیز کنیم؟

اولین نکته‌ای که لازم است بدانید این است که پنل لمسی مایکروویو برای کنترل مواد شیمیایی یا رطوبت، طراحی نشده است. صفحه لمسی‌های جدید ممکن است برای جلوگیری از رطوبت به داخل قطعه، آب‌بندی شوند، اما به مرور زمان، ورود رطوبت باعث ازکارافتادن پنل لمسی مایکروویو می‌شود.

زمانی که می‌خواهید پنل لمسی مایکروویو را تمیز کنید، تا جایی ‌که می‌توانید از خیس‌کردن قطعه پرهیز و از یک اسفنج مرطوب استفاده کنید. پس از تمیزکردن آن، بلافاصله با یک دستمال خشک و نرم، صفحه را خشک کنید. اجازه ندهید کوچک‌ترین رطوبتی وارد دستگاه شود. حواستان باشد که استفاده از هرگونه مواد شیمیایی ممنوع است.

در برخی از برندها مثل برند بوش، برای تمیزکردن صفحۀ گاز رومیزی و پنل لمسی مایکروویو، می‌توان از کمی صابون ملایم استفاده کرد.

ب. مراقبت و نگهداری از پنل لمسی مایکروویو

همیشه قبل از استفاده از دستگاه، دستان خود را بشویید. خصوصاً زمان‌هایی که با مواد غذایی سروکار دارید. سعی کنید به‌صورت متناوب (هفته‌ای یک‌بار) پنل لمسی مایکروویو را با یک دستمال میکروفیبر تمیز کنید. اگر یکی از افراد خانواده مریض است، اجازه ندهید از پنل‌ها استفاده کند. اما اگر مجبور به این کار بود، فوراً پس از او صفحات را تمیز و ضدعفونی کنید.

مراقب باشید مادۀ ضد‌عفونی‌کننده‌ای که استفاده می‌کنید، به دستگاه آسیبی نرساند.

سوم: تعمیر صفحه لمسی فر

امروزه یکی از مهم‌ترین لوازم برقی خانه، فر است. خیلی از فعالیت‌های آشپزی‌تان با فر برقی سروکار دارد و همین مسئله باعث افزایش درجۀ اهمیت این دستگاه شده است. پختن شیرینی و کیک، درست‌کردن پیتزا و ذرت بوداده و آماده‌کردن بسیاری از خوراکی‌های لذیذ دیگر، نیاز شما به فر برقی-گازی را روزبه‌روز بیشتر کرده است. بدیهی‌ است در این شرایط اگر مشکلی برای فر صفحه لمسی شما پیش بیاید، روند پخت‌وپز شما با مشکل مواجه خواهد شد.

یکی از رایج‌ترین مشکلات این دستگاه، مربوط به پنل لمسی فر و دکمه‌های آن می‌شود. اگر به هر دلیلی پنل لمسی فر شما کار نمی‌کند، ادامۀ بحث را با جدیت دنبال کنید.

اصلی‌ترین دلیل خرابی پنل لمسی فر چیست؟

می‌روید سراغ فر و هرچه دکمه‌های پنل را می‌زنید کار نمی‌کند! مشکل چیست؟ اصلی‌ترین گزینه‌ای که در این شرایط مقابل شماست، سوییچ ممبران است. این صفحه از کلیدهای الکتریکی با لمس نرم ساخته شده‌ و در طرفین آن پلاستیک پلی‌استر با پوشش رسانا تشکیل شده است. وقتی دکمه‌ای را روی پنل لمسی فر فشار می‌دهید، سیگنالی به صفحۀ کنترل فرستاده می‌شود. وقتی از پنل لمسی فر به‌صورت مداوم استفاده می‌کنید، پوشش رسانایی روی سوییچ ممبران از کار می‌افتد.

در این شرایط باید سوییچ ممبران را تعویض کنید.

چگونه پنل لمسی فر را تمیز کنیم؟

تمیزکردن پنل لمسی فر، مشابه همان دستورالعملی‌ است که برای مایکروویو بیان کردیم. علاوه‌بر آن می‌توانید از شوینده‌های طبیعی مثل ترکیب جوش شیرین و آبلیمو بهره ببرید. توجه داشته باشید که از خیس‌کردن پنل خودداری و از یک اسفنج مرطوب استفاده کنید.

صحبت پایانی

شیرآلات، وسایل برقی، دستگیرۀ یخچال، ماشین لباسشویی، سینک و دیگر لوازمی که در آشپزخانه قرار دارند، نسبت به بسیاری دیگر از وسایل خانه، در معرض آلودگی بیشتری قرار دارند. باقی‌ماندۀ غذاها، چربی حاصل از پخت‌وپز و رفت‌و‌آمد افراد خانواده به این مکان، عوامل اصلی آلودگی هستند. در این شرایط، رسیدگی به پنل لمسی هود، مایکروویو و فر، کار بسیار مهمی خواهد بود؛ زیرا این دستگاه‌ها ارتباط مستقیمی با غذای شما، و درنتیجه با سلامت شما دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *